Hoe kom je van een belemmerende overtuiging af

Bewust worden van je belemmerende overtuiging is de eerste stap. Daarna kan je evt een positieve gedachten hier tegenover zetten.

Overtuigingen zijn gebaseerd op je eigen waarheid. Ontstaan door situaties uit het verleden waardoor je een bepaalde conclusie hebt getrokken en je handelt zoals je nu doet. Naast dat heeft een overtuiging nog meer nut, zoals het zoals het voegen bij een groep omdat dit voor veiligheid zorgt.

Ik vertelde al eerder dat iets pas betekenis krijgt wanneer wij er een betekenis aangeven. Tot die tijd is het blanco. Maar als het dus in eerste instantie blanco is, kunnen we dus eigenlijk zelf bepalen welke betekenis we er aan willen geven. We zijn tenslotte maker van onze eigen overtuigingen en gedachten.

Een gebeurtenis in het verleden kan je niet veranderen maar de manier waarop we er nu over denken, hoe je hiermee omgaat en hoe deze overtuiging je leven laat bepalen wel. Alles is veranderbaar in het huidige moment en heeft direct invloed op de toekomst.

Dromen en doelen behalen door middel van positieve overtuigingen

Om doelen, dromen en verlangens te bereiken wil je zoveel mogelijk gebruik maken van positieve overtuigingen. Ze zijn immers versterkend, je maakt gebruik van je vaardigheden, je gelooft het en het zet je extra in je kracht. Voor extra stimulans kan je ze extra bekrachtigen door dagelijks positieve affirmaties op te noemen.

Maar een droom of doel is moeilijker te behalen wanneer er in de onderstroom een belemmerende overtuiging zit die je tegenwerkt. De vraag is natuurlijk, hoe kom ik hier vanaf?

Afrekenen met je belemmerende overtuiging

  1. Bewustwording is de stap naar verandering. Om van een negatieve overtuiging een positieve overtuiging te maken dien je eerst te weten dat je een overtuiging hebt die je tegenwerkt. Vraag jezelf dus af, welke niet helpende overtuigingen heb ik waar ik me bewust van ben? En ontdek, dit is een lastige, wanneer er negatieve onbewuste overtuigingen zijn als je in een situatie zit en je jezelf tegenwerkt
  2. Kijk wanneer je last hebt van deze overtuiging. Wat is de situatie en schrijf deze zo specifiek mogelijk op. Probeer je gevoelens erbuiten te houden en schrijf vooral feiten op
  3. Omschrijf nu welke gevoelens en welk gedrag je vertoont in de eerder genoemde situatie
  4. Kijk of je gedachtes vindt die zorgen voor jouw huidige niet helpende gedrag en gevoel
  5. Vraag jezelf af wat deze niet helpende overtuiging je op dit moment brengt? Overtuigingen hebben immers altijd een functie.
  6. Je weet nu wat je niet wilt ervaren. Maar wat wil je wel voelen? Hoe wil je je wel gedragen? Wat heb je dus te doen?
  7. Onderzoek je gedachte en belemmerende overtuiging door jezelf te bevragen. Een mooi stappenplan hiervoor zijn de 4 vragen van Byron Katie. Is het waar? Kan ik absoluut zeker weten dat het waar is? Hoe reageer ik op deze gedachte? Wie zou ik zijn zonder deze gedachte
  8. Nu je weet wat je niet wilt en wat je wel wilt kun je voor jezelf een positieve gedachtengang opschrijven die helpend is
  9. Schrijf deze nieuwe overtuiging op en plak hem ergens in het zicht. Herhaal dit mantra voor minimaal 21 dagen om gedrag te veranderen maar houd dit liever minimaal 3 maanden vol voor volledige integratie
  10. Geniet van je proces en wees lief voor jezelf


Wat je eigenlijk dus doet is een positieve overtuiging tegenover een negatieve overtuiging zetten. Een korte positieve affirmatie helpt om negatieve gedachte patronen te shiften naar positieve overtuigingen. Je bent nieuwe zaadjes bij jezelf aan het planten. Laat deze zaadjes tot bloei komen door kleine handelingen te doen die bijdragen aan het vastleggen van je nieuwe overtuiging.

 

Wat als positieve affirmaties niet voldoende zijn

Soms is een overtuiging zo sterk of ligt deze nog zo diep in je onder bewuste dat je er zelf niet bijkomt. En dat je dieper moet gaan om af te rekenen met datgeen wat je tegenhoudt om je grootste potentieel en je mooiste leven te bereiken. Echt zichtbaar zijn als je ware zelf is je ontdoen van alles wat je niet meer dient.

Een belemmerende overtuiging kan letterlijk voor een blokkade in je energetische systeem zorgen. En kan je op lossen door gebruik te maken van coaching, hypnose, ademwerk of healing sessies.

Denk eens aan een EmpowerHER sessie voor jezelf. 

Op deze dag onderzoeken we wat je verlangen in de wegstaat. Gaan praktisch aan de slag. En je ontvangt nog een ontspannen energetische sessie om de laatste dingen los te laten. Zodat je vol inzichten, vertrouwen en ontspannen naar huis gaat. 

Share the Post:

Andere Notes

Authentieke zichtbaarheid, de weg naar impact en klanten

In de wereld van ambitieuze vrouwelijke ondernemers en leiders, draait het om meer dan alleen een plek veroveren in de markt. Het gaat om authentieke zichtbaarheid, waarbij je jouw ware zelf omarmt en je unieke energie laat stralen. Maar hoe bereik je dat punt van echte authenticiteit en impact?

Read More