Familieopsteller | Systemisch coach

We maken allemaal, ten eerste onderdeel uit, van een familiesysteem. En kiezen later zelfgekozen systemen uit zoals een vriendengroep, een sportclub of een werkomgeving. Systemisch coachen legt dynamieken en verstrikkingen van een systeem bloot en helpt jou ontdekken waar bepaald, niet helpend, gedrag vandaan komt. Het laat je zien waardoor je mogelijk steeds vervalt in gedrag welke niet bijdraagt aan jouw persoonlijke groei en het leven en uitdragen van je legacy. Daarbij biedt het je de mogelijkheid om familiestukken terug te geven en te helen waardoor de ordening en balans in een systeem terugkeert. 

Lees verder

Mijn eerste ervaring met systemisch werken en opstellingen was op het werk waarbij ik iemand van een afdeling representeerde. Ik ervaarde de dynamiek, de gevoelens en spanningen. Het was een zeer bijzondere ervaring en het liet duidelijk zien wat er speelde. Het openende een gesprek en was het startpunt voor mogelijke verandering.

Het heeft sindsdien mijn interesse gewekt. En ik ben dan ook blij dat ik systemisch coachen en familieopstellingen, naast de DISC en Drijfveren analyse, in mijn 1-op-1 ; Dear New Me mentoring programma als tool inzet voor diepgaande transformaties naar de persoon die jij voor ogen hebt.

Het runnen van een business op jouw manier begint met een goede basis fundering in jezelf. Jezelf echt zien als autoriteit iets wat nodig is in het leven en en uitdragen van je legacy. Want alleen dan kun je op jouw eigen unieke manier in je business en privéleven de impact maken waar je naar verlangt.

Losse 1 op 1 opstellingen in Zaandam, opstellingen in de mind of groep opstellingdagen bied ik op aanvraag aan. In 1 op 1 en live groepopstellingen zoomen we in op een specifiek probleem die je op dat moment ervaart. En onderzoeken wat er speelt onder water en wat je mag aankijken. Opstellingen in de mind in groepsverband hebben een algemene insteek of specifiek thema.

Geregeld word ik ingehuurd om bij andere ondernemers in groepsverband opstellingen in de mind te geven. Of live groeps opstellingen te begeleiden.

familieopstellingen systemisch coachen zaandam

Mijn familiesysteem

Mijn naam is Namfon Dil. De naam die ik draag laat zien dat ik 50% Nederlands en 50% Thais ben. Een echte mix van mijn vader en moeder. Want ik ben net als jij 50% mijn moeder en 50% mijn vader. In mijn familiesysteem zit ook mijn (half)broer, de zoon van mijn moeder, die ouder is dan ik en in de ordening dus boven mij staat. Voor zover ik weet zijn er verder geen andere ongeboren kinderen. Mijn vader komt uit een gezin van 5, waarvan hij de 4e in rij is. Mijn moeder komt uit een gezin van 11, en is de oudste maar heeft een andere vader dan haar broers en zussen. En voor de liefde heeft zij haar geboorteland achter zich gelaten.

Het is, dat vindt ons hoofd fijn, om dingen te duiden. Vragen die ik mezelf kan stellen zijn: wat voor invloed heeft de rol van halfbroer, halfzus bij mij, mijn moeder en mijn broer. Wat doet het voor het systeem dat mijn moeder en mijn broer hun biologische vader niet kennen? Welke invloed heeft het achterlaten van een geboorteland op het systeem?

Maar je kunt duiden wat je wilt. Pas in de onderstroom ontdek je wat er echt speelt. En vaak is dit niet met het hoofd te verklaren.

 

Verantwoordelijkheid dragen

Ik heb geregeld in een slachtoffer rol gezeten. Vond dat mijn ouders mij meer hadden moeten geven, dat ze me hadden moeten zien, en ik keurde stukken in hun af. En omdat ik het van hun niet kreeg zocht ik het in de buitenwereld. Keihard werken, bewijsdrang, perfectionisme. Maar het was nooit genoeg. Omdat mijn innerlijke kind nog steeds pijn had en ik delen van haar heb afgestoten.

Inmiddels weet ik dat het persoonlijk geweten voelbaar is maar dat het familiegeweten op de onderstroom altijd doorvloeit. Veelal onbewust. Mijn ouders hebben gegeven wat ze konden, niet meer, niet minder. En het is precies zoals het mag zijn. Door mijn persoonlijke reis, weet ik dat ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen leven en mijn lot. En dat ik mijzelf kan geven wat ik gemist heb.

Het is mijn verantwoordelijkheid en die van jou om het jezelf goed te laten vergaan. En dat lukt door naar binnen te keren, stukken aan te kijken en je ouders te nemen voor wie ze zijn. Er komt dan rust in het systeem. En er is geen onbewuste trekkracht meer. Waardoor je innerlijk op je eigen plek staat, echt volwassen bent en jezelf ziet als autoriteit. 

Wat is systemisch coachen

Systemisch coachen is onderdeel van systemisch werken. Hieronder valt bijvoorbeeld ook familieopstellingen wat in de volksmond misschien bekender is. En wat ik ook in mijn 1 op 1 coaching gebruik. 

In the end, is al ons gedrag terug te lijden naar ons familiesysteem. Als je dus ergens tegenaan loopt privé of zakelijk en het niet helemaal kan verklaren, go check your system. Kijk naar de dynamieken, kijk naar wat je ouders doen, wat je opa en oma doen en onderzoek dit systemisch. Wat zit en speelt er in de familielijn. En ontdek met familieopstellingen welke verborgen patronen er onder water op energetisch niveau spelen. Zelfs als personen er niet meer zijn, kan dit alsnog invloed hebben op het gehele familiesysteem. 

Met familieopstellingen en systemisch coachen kunnen we achterhalen wat in de onderstroom speelt. Kunnen we het ongeziene zichtbaar maken. Dit geeft helderheid en helpt bij het doorbreken van patronen omdat je er bewust van wordt. Daarnaast biedt het ook heling omdat je dingen kan uitspreken, zeggen of teruggeven die niet bij jou horen. 

Prijzen familieopstellingen | systemisch coachen

Wil je geen 3 maanden ; Dear New Me mentoring traject maar wel jouw probleem met systemisch coachen of een familieopstelling onderzoeken? Dan kun je een eenmalige sessie aanvragen. Of deelnemen aan online opstelling in de mind in groepsverband.

Op aanvraag doe ik ook live familie opstellingsdagen. En ben ik beschikbaar om bij de klanten van andere female leaders 1 op 1 of in een groep impact te maken door middel van online opstellingen in de mind of live opstellingen.

Legacy Builder | Systemisch business coach

Ik ben Namfon en de afgelopen jaren heb ik meerdere vrouwen begeleidt en aangemoedigd om de beste versie van zichzelf te zien en deze te worden.

Ik heb kwartjes zien vallen, geloof in hun zelf zien groeien, nieuwe business ideeën zien ontstaan en ze keuzes zien maken die bijdragen aan een nieuw level in hun business en privé leven waardoor ze nog meer impact maken en de vrijheid ervaren waar ze zo naar verlangen.

Zelf heb ik ervaren hoe het leven van de ene op andere dag anders of over kan zijn door het ziek worden van mijn moeder en het overlijden van mijn beide ouders. Waardoor ik heel goed besef dat tijd kostbaar is. In mijn jeugd voelde ik me niet altijd even veilig, waren mijn ouders emotioneel niet betrokken en was ik erg op mezelf aangewezen. En toch sta ik waar ik nu sta omdat ik het lef en het vertrouwen heb om elke keer weer zakelijk en privé de keuzes te maken die nodig zijn om mijn dear new me te leven. Als ik het kan, kan jij het ook.

Je maakt gebruik van

 • Met mijn kennis van meer dan 12 jaar online (content)marketingervaring heb ik een brede visie over content creatie en marketing, waardoor ik snel kan zien waar jouw groei zit. 
 • In het programma zitten alle tools uit opleidingen die ik zelf heb gebruikt en ervaren om te groeien naar de persoon die ik nu ben. Dit is gebaseerd op NLP, transformatieve coachingstechnieken en systemisch werken. 
 • Maar ook oefeningen, kennis en informatie die ik zelf heb opgedaan en ondergaan bij verschillende (business)coaches zoals Dianne Meijer, Mathijs Bos, Phil van Son en Deisy Amelsbeek zijn bronnen die ik inzet. 
 • We benaderen je leven en je business vanuit een holistische visie en kijken wat bij jou past zodat je business jouw mooiste leven ondersteunt
 • Ik geef veel om mensen, ik zie hun kracht en potentieel en gun het ze zo dat zie die gaan leven. Hierdoor ben ik persoonlijk erg betrokken bij jouw process en moedig ik je aan om te blijven groeien. Iets wat ik vroeger zelf heb gemist. 

Laat het jezelf goed gaan

Stap innerlijk op de juiste en enige plek in je systeem. En word je eigen autoriteit.

Jij ervaart

 • Dat je jezelf steeds achter stelt en andere belangrijker maakt
 • Pleasegedrag
 • Kan moeilijk nee zeggen
 • Geen echte verbinding met mensen om je heen
 • Je futloos, hebt weinig energie en voelt je opgebrand
 • Teleurstelling, je geeft veel maar krijgt niet terug
 • Dat je het leven leeft van iemand anders
 • Geen daadkracht
 • Wel ambiteus maar de resultaten blijven achter 
 • Een loyaliteit naar het syteem
 • Je moet hard werken voor je gevoel 
 • Het gaat allemaal moeizaam

Jij wilt

 • Meer rust, vrijheid en balans ervaren
 • Een leven leven waar je blij van wordt 
 • Je uit kunnen uitspreken zonder dat je rekening houdt met anderen
 • Doorpakken, doen wat goed voor jou is
 • Vrolijker en met nog meer plezier het leven ervaren
 • Weerbaarder zijn met de dalen die je op pad krijgt
 • Zelfverzekerd zijn
 • Niet alles alleen hoeven doen
 • Jezelf op 1 zetten
 • Flow ervaren
 • Gemak
 • Je autonoom voelen, jij bent je eigen autoriteit
 • Loskomen van blokkades en meer inzicht in je familiesysteem

Wat klanten zeggen

Namfon neemt de tijd voor jou. Ze kan goed luisteren. Op basis van wat zij hoort/ voelt stelt zij gerichte vragen om nog dieper tot de kern te komen. Het heeft mij inzichten gegeven in mijn eigen gedragspatronen binnen mijn familie. Én dat ik met een andere blik mag gaan kijken naar de manier waarop ik de huidige situaties benader. Ik zou haar zeker aanraden voor een familie-opstelling!

Jolien

Van de week een familieopstelling bij Namfon ondervonden. Wat een bijzondere, verhelderende en emotionele reis heb ik gemaakt. Namfon kan intuïtief tot de kern van je ‘probleem’ of ‘thema’ komen door samen in de juiste energie van je familie te gaan staan en je daarin te begeleiden en te ondersteunen.Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven, meer rust en helderheid waar ik mee verder kan. Daardoor is alles meer gaan stromen.

Mariska

“Dank je wel voor de mooie familieopstelling afgelopen week. Ik voel veel verlichting als ik eraan denk, dus ik zou heel graag een sessie voor mijn membership dames willen boeken!”
Merel

opstelling in de mind
familieopstelling visualisatie

Mooie vrouwen gingen je voor

Jouw leven, jouw business, jouw legacy