jezelf vrij voelen

Wat is vrijheid?

door mei 5, 2021NamsNotes0 Reacties

Maandag 4 mei, herdenken we om 20.00 uur de oorlogsslachtoffers of omgekomenen die tijdens en na de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Een dag later op 5 mei vieren we onze vrijheid.

We mogen ons gelukkig prijzen dat we in Nederland al zolang in vrijheid mogen leven. Dat we de fysieke vrijheid hebben ons vrij te bewegen en de mogelijkheid hebben om uit vrije wil te handelen. En toch voelen we ons niet altijd vrij, en voelen we ons opgesloten, vast in het stramien van de westerse maatschappij.

Van Dale omschrijft vrijheid als het vrij-zijn.

Voor mij betekent vrij zijn, vrij leven in verbinding met en vanuit je hart.

Ik geloof echt dat wanneer je leeft vanuit deze staat van zijn, je op een dieper niveau vanuit liefde kunt verbinden met anderen. We zijn onderdeel van de natuur, een keten waarin alles met elkaar is verbonden is. Als iedereen op deze manier naar een ander kan uitreiken dan zal de wereld in mijn ogen veel mooier, veel relaxter en liefdevoller zijn. Juist omdat je mag zijn wie je bent, zonder oordeel en verwachtingen van een ander. Vrij zijn is jezelf volledig omarmen, accepteren en liefhebben om wie je bent. Jezelf zijn in al je kleuren. 

Het vergt commitment om die verbinding goed te houden. Maar ik kan oprecht zeggen dat ik nu zoveel rust, kalmte en stabiliteit ervaar en zoveel zelf liefde en zelf acceptatie voel. Wel is belangrijk dat je je niet laat afleiden door externe factoren of je eigen belemmerende overtuigingen en angsten.

De angsten, oude patronen en belemmerende overtuigingen komen nog wel eens om de hoek kijken. En nieuwe inzichten krijg ik ook nog geregeld. Maar ik hoor de de stemmetjes in mijn hoofd sneller en kan daardoor op tijd en liefdevol bijsturen. De ego stem is er alleen maar om je te beschermen. 

Ik leer nog steeds en weet dat “every level has his own devil” heeft. Wat wil zeggen dat het proces van groeien nooit ophoudt. En die paar hele diepe conditioneringen die er zitten gaan niet mijn gevoel van vrijheid in mijn mooiste leven belemmeren. Ik heb inmiddels een hele gereedschapskist vol tools om het anders te doen en vraag anders hulp bij en aan anderen om dingen op een dieper niveau te healen.

Ik gun jou ook deze vrijheid

Ik gun jou vrijheid. Heb jij jezelf weleens afgevraagd wat vrijheid voor jou betekent? Wat zou het toch heerlijk zijn als je vrij bent van alles. Los bent van alle overtuigingen, belemmeringen en angsten. Dat je leeft vanuit het centrum van je eigen bestaan en dat je leeft vanuit de verbinding met je hart. Het is mijn missie dat mensen de verbinding met zichzelf herstellen want alleen dan zal de wereld stukje bij beetje mooier worden.

Ervaar jij afgescheidenheid, ben je lost, weet je het allemaal niet meer, voel je je opgejaagd, onrustig, leef je op de automatische piloot en denk je weleens, is dit het nou? En heb je het gevoel dat het anders moet? Maar je weet niet hoe je de verbinding met jezelf kunt herstellen om de vrijheid altijd in je leven te ervaren?

Dan is het Wake-Up traject een cadeau wat je aan jezelf mag geven. Hierin gaan we samen aan de slag je angsten, belemmerende overtuigingen en oude patronen die je niet vooruit helpen en je tegenhouden in het leven wat jij wilt leiden. Ga terug naar wie je in essentie bent, voel 100% zelf liefde en zelf acceptatie. En creëer vanuit daar je mooiste leven in vrijheid en wees een voorbeeld voor anderen om dit ook te doen.

Wij hebben al jaren de vrijheid om zelf keuzes te maken. Gun jij jezelf dit cadeau? Lees meer over het Wake-Up traject.

Baas over je financiën

Ik heb er een klein beetje…. Nee Nam, je hebt er een zooitje van gemaakt.  Voor Corona zegde ik mijn baan op om in het ondernemerschap te stappen. ...

Lees meer