Jezelf begrijpen met DISC

DISC gedrag en drijfveren analyse is een tool waarmee jij meer inzicht krijgt in je eigen gedrag. En waarom je bepaalde dingen doet en belangrijk vindt. In het leven en uitdragen van je Legacy is het fijn als je weet hoe jezelf handelt en waarom je dat doet. Een DISC analyse geeft inzicht en begrip. Het geeft acceptatie in wie je bent en waarom je doet wat je doet. Of juist niet doet. Begrip en acceptatie helpt bij gronding en verdieping van dat geen in jezelf. Waardoor je steviger staat in de basis en in het uitdragen van je Legacy.

Lees verder

Een DISC analyse is een standaard onderdeel in het ; Dear New Me mentoring programma.

Mijn eerste ervaring met de DISC analyse was tijdens een baan in loondienst. Het hele bedrijf kreeg inzicht in zijn of haar gedrag en zo konden we beter begrijpen hoe de dynamieken op de werkvloer waren en binnen je eigen team. Inzicht hebben in jezelf en de ander helpt je bij het vinden van elkaar in een relatie. Waarom doe jij dit en waarom doet de ander dat. Hoe kan ik toenadering zoeken als ik wat voor elkaar wil krijgen of iemand inzetten om een groter belang te dienen. 

Het geeft vooral inzicht in jezelf en begrip. Waarom je wel of niet bepaalde dingen doet. Hoe je handelt met en zonder stress. Waar je goed in bent, wat je unieke talenten (handig voor je Legacy, want hierin zit je goud) zijn en waar je minder goed in bent. En dat geeft rust. 

Naast de gedragsanalyse bestaat er ook een DISC drijfveren analyse. Dit geeft je waarom weer. Het is je intrinsieke motivatie en de ontzichtbare motor achter het zichtbare gedrag. 

Daarom heb ik DISC gedrag en drijfveren analyse toegevoegd in mijn 1-op-1 ; Dear New Me mentoring programma . DISC is een startpunt, een tool die ik inzet voor het uitbouwen van je Legacy. Net als familieopstellingen hierin ook een tool is. 

Het runnen van een business op jouw manier begint met een goede basis fundering in jezelf. Jezelf echt zien als autoriteit iets wat nodig is in het leven en en uitdragen van je legacy. Want alleen dan kun je op jouw eigen unieke manier in je business en privéleven de impact maken waar je naar verlangt.

Een DISC gedrags en/of drijfveren analyse is ook los te boeken inclusief een uitleg. 

Geregeld word ik gevraagd door andere ondernemers om voor hun klanten een DISC analyse uit te voeren. Soms alleen op gedrag, soms alleen op hun waarom. Of anders in een combinatie van beiden. Als je dit ook wilt stuur me dan een mail.

over-mij-kennis

Wat is DISC gedrag en DISC drijfveren

DISC bestaat uit 4 gedragstijlen. De 4 stijlen vormen het woord DISC. Ze staan voor Dominantie, Invloed, Stabiliteit, Conformiteit.

DISC gedrag helpt je bij het begrijpen van jezelf en de ander zodat je je makkelijker kunt aanpassen om tot een overeenstemming te komen.

Een gedragsstijl wordt bepaald over 2 dimensies. Taak versus Mens gericht en Introvert versus Extravert. 

Uiteindelijk maakt het een bepaald sausje wat je DISC profiel vormt.

De drijfveren analyse zijn een aanvulling op DISC. De drijfveren zijn de redenen die ons bewegen om te handelen. Het is dat wat je intern drijft. Dit stukje is erg interessant voor het bouwen van je Legacy. Omdat je er steeds weer op terug kunt vallen. Het helpt bij het verbeteren van je prestaties, tevredenheid en geluk.

 

Mijn DISC en drijfveren

Namfon uit jouw antwoord blijkt dat je attent bent voor anderen en hun op een assertieve manier kunt overtuigen zonder veeleisend te worden.

Je hebt een aangeboren optimisme en kunt de basis van een idee oppikken en ontwikkelen tot een succesvolle oplossing. In mijn Human Design profiel ben ik een Generator met een 5.1 profiel. Hierin zit ook het praktisch tot uiting brengen ;-).

Je scoort als die persoon die beslissingen neemt op basis van feiten en let op de behoefte van alle betrokkenen. Dit wijst op een evenwichtige kant tussen menselijke kant van projecten als de details. Wat een win win is.

Ik heb een hele hoge individualistische drijfveer. De hang naar onafhankelijk, vrijheid en een autonome positie is hoog. Het doen op mijn eigen unieke manier. Gecombineerd met een hoge estestische drijfveer waarin ik mezelf en de ander wil begrijpen drijft mij tot het bereikbaar maken van jouw wensen en verlangens. Ik zie mijzelf als een sparringspartner. Vraag door, kan het grotere plaatje zien, samenvatten en de puzzelstukjes laten vallen bij het bouwen van jouw business. Ik ontdek je goud en moedig je aan om het beste in jouw naar boven te brengen.

Prijzen DISC analyse

Wil je geen 3 maanden ; Dear New Me mentoring traject maar wel meer inzicht in jezelf en je waarom. Dan kun je een eenmalige sessie aanvragen. Uitleg doe ik online of eventueel op locatie in Zaandam.

Ik ben beschikbaar om bij de klanten van andere female leaders 1 op 1 analyses te doen als onderdeel van een traject of groepsprogramma. Stuur hiervoor even een mailtje.

Legacy Builder | Systemisch business coach

Ik ben Namfon en de afgelopen jaren heb ik meerdere vrouwen begeleidt en aangemoedigd om de beste versie van zichzelf te zien en deze te worden.

Ik heb kwartjes zien vallen, geloof in hun zelf zien groeien, nieuwe business ideeën zien ontstaan en ze keuzes zien maken die bijdragen aan een nieuw level in hun business en privé leven waardoor ze nog meer impact maken en de vrijheid ervaren waar ze zo naar verlangen.

Zelf heb ik ervaren hoe het leven van de ene op andere dag anders of over kan zijn door het ziek worden van mijn moeder en het overlijden van mijn beide ouders. Waardoor ik heel goed besef dat tijd kostbaar is. In mijn jeugd voelde ik me niet altijd even veilig, waren mijn ouders emotioneel niet betrokken en was ik erg op mezelf aangewezen. En toch sta ik waar ik nu sta omdat ik het lef en het vertrouwen heb om elke keer weer zakelijk en privé de keuzes te maken die nodig zijn om mijn dear new me te leven. Als ik het kan, kan jij het ook.

Je maakt gebruik van

  • Met mijn kennis van meer dan 12 jaar online (content)marketingervaring heb ik een brede visie over content creatie en marketing, waardoor ik snel kan zien waar jouw groei zit. 
  • In het programma zitten alle tools uit opleidingen die ik zelf heb gebruikt en ervaren om te groeien naar de persoon die ik nu ben. Dit is gebaseerd op NLP, transformatieve coachingstechnieken en systemisch werken. 
  • Maar ook oefeningen, kennis en informatie die ik zelf heb opgedaan en ondergaan bij verschillende (business)coaches zoals Dianne Meijer, Mathijs Bos, Phil van Son en Deisy Amelsbeek zijn bronnen die ik inzet. 
  • We benaderen je leven en je business vanuit een holistische visie en kijken wat bij jou past zodat je business jouw mooiste leven ondersteunt
  • Ik geef veel om mensen, ik zie hun kracht en potentieel en gun het ze zo dat zie die gaan leven. Hierdoor ben ik persoonlijk erg betrokken bij jouw process en moedig ik je aan om te blijven groeien. Iets wat ik vroeger zelf heb gemist. 

Mooie vrouwen gingen je voor

Jouw leven, jouw business, jouw legacy