ja zeggen tegen je zin

Vol lef en vertrouwen kiezen, de kracht van het besluit

door jul 25, 2023NamsNotes0 Reacties

Wanneer was de laatste keer dat je bewust koos voor jezelf en dat wat je wilt?

Kun je je het überhaupt nog herinneren? 

Alles begint met een keuze. Een keuze om stappen te zetten naar een visie die jij voor ogen hebt. Tuurlijk komt dat met een plan voor focus en innerlijk diep weten is nodig om vol te houden als het even minder gaat. Echt kiezen voor je zelf is moedig. Helemaal in een wereld en maatschappij waarin we verstrikt zijn om te voldoen aan de verwachtingen van anderen. 

Voor jezelf kiezen is een daad van moed, lef en vertrouwen. Meestal geleid vanuit een diep innerlijk weten die niet te verklaren is. En hier toch naar durven luisteren en op acteren. 

In deze NamsNotes geef ik je een paar suggesties die je helpen met persoonlijke groei en zelfleiderschap. 

1. Een bewuste keuze maakt het verschil 

De female leaders, de visionairs, de legacy builders van vandaag en de toekomst onderscheiden zich door hun vermogen om bewust te kiezen. Ze laten zich niet leiden door externe omstandigheden, maar nemen actieve stappen die bijdragen aan hun visie en doelen. Door zo bewust te kiezen, nemen ze de controle over hun leven en zetten ze zichzelf op het pad naar succes. Bewust kiezen vereist een diepe gronding en verankering in jezelf. Want reken maar dat ze je omver proberen te blazen met meningen en goed bedoelde adviezen. 

2. Hulp vragen is krachtig 

Bij het maken van moedige keuzes is het belangrijk om te erkennen dat niemand het alleen kan. Het vragen en ontvangen van hulp is een teken van kracht, niet van zwakte. Het getuigt van vertrouwen in jezelf en je visie, en het opent de deur naar nieuwe mogelijkheden en groei. Het is fijn als iemand je aanmoedigt, je uitdaagt, spiegelt en je blinde vlekken benoemt. 

3. Investeren in jezelf

Een belangrijk onderdeel als je vol lef en vertrouwen kiest is het investeren in je eigen groei en ontwikkeling. Neem dagelijks tijd voor zelfreflectie zodat je op tijd bij kunt sturen. En huur iemand in voor het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden. Zelfleiderschap is steeds weer afwegen en manieren vinden hoe jij jezelf nog meer kunt versterken om vooruitgang te boeken. Het is niet streven naar meer kennis voor meer zelfvertrouwen maar echt weten ik loop hier op vast, hoe kan ik door middel van bijvoorbeeld persoonlijke healing of business coaching vooruit komen. 

4. De obstakels overwinnen

Bij het maken van gedurfde keuzes en eigenlijk altijd in het leven krijg je te maken met obstakels op je pad. Maar juist in die momenten van tegenslag komt je ware kracht naar voren en het is het dieper weten en de verankering van je waarom heel belangrijk. Want die waarom zorgt voor doorzettingsvermogen, drijf- en veerkracht om jezelf uit een mindere situatie te trekken. En te blijven streven naar je doelen, zelfs als het even tegenzit. Stagneer niet, obstakels overwinnen doe je door momentum te blijven creëren. 

5. Het verlangen volgen

Diep van binnen weet je waarom je deze keuzes maakt. Het verlangen naar groei, succes en vervulling drijft je voort. Door dit verlangen te omarmen en er actie aan te verbinden, zet je een positieve cyclus in gang die je helpt om je next level te bereiken. Kijk daar is momentum weer. 

6. Jouw keuze voor groei

Reflecteer dagelijks, wekelijks en maandelijks en beslis welke keuze jij wilt maken om naar een hoger niveau te groeien en aan welke knoppen je kunt en wilt draaien. Laat je niet belemmeren door beperkingen of afhankelijkheid van anderen. Pak de regie over je leven en kies. Dat is zelfleiderschap. 

Als je klaar bent om de volgende stap te zetten en wilt werken aan je persoonlijke groei plan dan een gratis intake in. Samen kunnen we vrijblijvend kijken of het ; Dear New Me Mentoring programma geschikt is voor jou. Het is jouw kans om begeleiding en ondersteuning te krijgen bij het maken van moedige keuzes zodat jij je next level  potentieel bereikt. 

Conclusie de kracht ligt bij jezelf

De kracht om vol lef en vertrouwen te kiezen ligt binnen in jou. Jij en alleen jij bent verantwoordelijk voor je leven en hoe jij omgaat met situaties. Het begint met het maken van bewuste keuzes die in lijn zijn met je visie en doelen. Door actief leiderschap te tonen, hulp te vragen wanneer nodig en obstakels te overwinnen, kun je jezelf naar nieuwe hoogten tillen. Neem vandaag nog die eerste stap en ontdek wat er mogelijk is wanneer je vol lef en vertrouwen kiest voor persoonlijke groei.